Arbeidsconflict en ziekteverzuim

Het gebeurt heel vaak. Je hebt een arbeidsconflict met je medewerker en hij meldt zich vervolgens ziek. Wat doe je dan in zo’n situatie?

Serieus

Neem de ziekmelding serieus, want jij bent niet in staat om te controleren of je medewerker echt ziek is. Accepteer de ziekmelding en stuur je medewerker met spoed naar een Bedrijfsarts. Die kan namelijk wel bepalen of je medewerker ziek is.

Bedrijfsarts

De Bedrijfsarts beoordeelt je medewerker en hij constateert dat er wel spanningsklachten zijn. Dat is ook wel logisch omdat je een arbeidsconflict hebt met je medewerker. Maar de Bedrijfsarts vindt ook dat er geen medische arbeidsongeschiktheid is en je medewerker kan gewoon werken.

Deskundigenoordeel

Je medewerker is het niet eens met de beoordeling van de Bedrijfsarts en hij gaat naar zijn eigen huisarts. Die adviseert je medewerker om niet te gaan werken en bij het UWV een deskundigenoordeel aan te vragen. Je medewerker blijft thuis en wacht het oordeel van het UWV af. Dat oordeel wijst uit dat de medewerker niet kan werken.

Wat doe je dan?

Je ziet hoe ingewikkeld ziekteverzuim kan zijn en welke rol bijvoorbeeld een huisarts kan spelen in een ziekmelding.

Wil jij de juiste stappen nemen en geld besparen op je verzuim?

Neem dan contact op met mij via 06-19636744  of maak meteen een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën