Bedrijven besparen liever geen geld op de Sociale Zekerheid

De Sociale Zekerheid. Een onderwerp dat grote impact heeft op medewerkers en vooral op werkgevers. En waarom? Het gaat over de grip en de controle op de geldstromen die bedrijven hebben op de Sociale Zekerheid. Het internet staat vol met artikelen over de grote impact die de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte heeft op bedrijven.
 

Heb jij je zaakjes op orde?

Bedrijven zeggen namelijk heel vaak dat ze hun zaakjes goed op orde hebben. Ze hebben toch een Arbodienst en HR regelt alles. En ik wil deze 2 partijen niet afvallen want ik ben zelf ook HR Adviseur en werk heel vaak met Arbodiensten. Daarom weet ik uit ervaring dat zij slechts betrokken zijn bij enkele processen die met de sociale zekerheid te maken hebben. Er zijn zoveel meer onderwerpen dan ziekteverzuim in de Sociale Zekerheid. Bijvoorbeeld subsidies/premiekortingen, de verzuiminfrastructuur, sancties, casemanagement, afweging Eigen Risico Dragerschap.
 

Analyse

Ik wil bedrijven graag helpen. Helpen door een analyse te maken van de manier waarop zij met de Sociale Zekerheid omgaan in hun bedrijf. Wat is de inhoud van mijn analyse?

  • mijn analyse geeft je inzicht waar jij nog geld kunt besparen en waar jij tekort schiet.
  • volg je de wettelijke regels wel juist op?
  • heb je een verzuimbeleid?
  • ben je kritisch genoeg met de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)?
  • waar laat je geld liggen?
  • heb je inzicht in de kosten voor de WIA?
 

Neem contact op met mij via 06-19636744 of maak meteen een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen?Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën