Frequent verzuim?

Frequent Verzuim

Wat zeg je??? Alweer ziek??  Ja, dat kan jouw reactie zijn als je medewerker zich voor de zoveelste keer ziek meldt. Frequent verzuimers zijn een belasting voor de afdeling of je bedrijf. Jouw andere medewerkers balen er ook van. En dat is misschien nog wel de belangrijkste reden waarom je frequent verzuim moet aanpakken.

Wat is frequent verzuim?

Je hebt het over frequent verzuim als je medewerker regelmatig een dagje ziek is. Op maandag, na de wedstrijd en het kantinebezoek van zondag. Of vlak voor het weekend, lekker een dagje extra. De reden van het verzuim is altijd wat wazig. Ja, grieperig, niet zo lekker, zegt je medewerker. Grieperig, zo vaak in een jaar. Eigenlijk hoeft je medewerker niet eens te zeggen wat hij heeft. De wet op de privacy bepaalt dat. Onderzoek heeft uitgewezen dat 50% van frequent verzuim binnen een aantal jaar kan leiden tot langdurig verzuim.

15% van je totale verzuimkosten zijn kosten voor frequent verzuim .

 Wat doet frequent verzuim met je andere medewerkers?

Frequent verzuim zorgt voor een mindere sfeer op de afdeling of in je bedrijf. Ik schrijf minder, maar het kan net zo goed grimmig zijn, of vijandig. Als je medewerker er regelmatig niet is, mogen de collega’s het werk opknappen. En dat is voor een keer helemaal niet erg. Maar als het regelmatig voorkomt en er misschien ook rotklussen op te lossen zijn, wordt de sfeer er niet beter op. Het zegt ook iets van je leidinggevende die de afdeling aanstuurt. Waarom neemt hij geen actie?

En wat ga je eraan doen?

Heb ik je wakker geschud? Heb je hulp nodig? Maak dan gebruik van mijn intakegesprek of neem telefonisch contact op om kort te sparren.

Kijk eens op mijn pagina Ziekteverzuim wat ik je nog meer te bieden heb.

 

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search