Ambassadeurs

Heeft jouw bedrijf ook ambassadeurs? Je weet wel, van die medewerkers die enorm trots zijn op het bedrijf waar ze werken. Die gemotiveerd en positief ingesteld zijn. Die jouw bedrijf ook buiten de poort verkopen aan iedereen die het maar wil horen. Je hebt ze waarschijnlijk in huis, maar heb je ze nog niet ontdekt?

Nee?

Heb je geen idee of jouw medewerkers trots zijn op jouw bedrijf? Heb je weinig contact met je medewerkers, omdat je cijfers en je vergaderingen zo belangrijk zijn? Dat is een gemiste kans. Als je ambassadeurs in huis hebt, gaat je bedrijf groeien en bloeien. Ambassadeurs gaan voor je door het vuur.

Wat heb je er voor nodig?

Eigenlijk heb je er niet zoveel voor nodig. Het gaat om de communicatie met je medewerkers. Heb je belangstelling voor je medewerkers en geef je ze de aandacht die ze verdienen? Maar bied je ze ook mogelijkheden en geef je ze de vrijheid om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen? Eén keer per jaar een formeel gesprekje over het salaris of het functioneren, daar red je het niet mee. Dat mag je niet eens aandacht noemen. Weet je wel dat een betrokken medewerker vaak erg goede ideeën heeft over hoe bepaalde processen zouden kunnen verbeteren? Niet alleen in zijn eigen functie, maar ook organisatiebreed gezien. Laat je medewerkers toch meepraten en zorg dat je in contact komt met ze.

Hoe ga je dat aanpakken?

Ik kan je helpen. Samen met jou bekijk ik waar jij op een eenvoudige manier meer aandacht aan je personeel kunt besteden. Vergeet niet dat als je de achterdeur zo wagenwijd open zet, het voor ambitieuze medewerkers ook heel makkelijk is om je bedrijf te verlaten. Weg kennis, weg ervaring. Dat is een gemiste kans.

Interesse? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën