Personeelshandboek 

Ja, je hebt iets te vieren in je bedrijf! Hoe leuk is dat. Maar heb je dat vastgelegd in een personeelshandboek? En weet je waarom? Heel goed dat je mijlpalen als jubilea, geboortes, trouwdata etc. viert in jouw bedrijf. Maar doe je dat voor iedereen op dezelfde manier? Krijgt niet de een meer of minder dan de ander? Of vergeet je weleens om iemands jubileum te vieren? Het is belangrijk om vast te leggen wat je als bedrijf doet voor de momenten dat er iets gevierd wordt. En het is handig als iemand, meestal is dat de HR-afdeling, bijhoudt wanneer er dienstjubilea, huwelijken of geboortes zijn. Maar vergeet niet dat een attentie bij ziekte of arbeidsongeschiktheid ook heel erg gewaardeerd wordt. En dat is niet direct iets om te vieren natuurlijk, maar het hoort wel bij het attentiebeleid dat een bedrijf heeft.

Dienstjubilea

  • Bij jubilea – 12,5, 25 en 40-jaar in dienst?
  • Geef je een receptie ja/nee
  • Het cadeau, in welke vorm, geld (hoeveel) of een cheque voor een weekendje weg of iets anders naar keuze
  • Een diner ja/nee
  • En ook niet onbelangrijk: wie regelt dit allemaal?
  • Trouwen, ziekte, geboorte, pensioen

Leg vast welke attentie je medewerker krijgt in deze situaties. En wie neemt het initiatief voor de attentie? Als iemand met pensioen gaat, is er vaak ook nog een receptie. En bij ziekte is het niet om te vieren, zoals ik hierboven al schreef, maar meer de attentie die zeer gewaardeerd wordt.

Trouwen, ziekte, geboorte, pensioen

 Leg vast welke attentie je medewerker krijgt in deze situaties. En wie neemt het initiatief voor de attentie? Als iemand met pensioen gaat, is er vaak ook nog een receptie. En bij ziekte is het niet om te vieren, zoals ik hierboven al schreef, maar meer de attentie die zeer gewaardeerd wordt.

Kerstpakketten

Worden er jaarlijks kerstpakketten geschonken in je bedrijf? In sommige bedrijven ligt ook vast wat een kerstpakket kost, maar het is een persoonlijke keuze om dat te vermelden. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een feest te geven of een schenking aan een goed doel in plaats van de kerstpakketten. Hou met deze attenties altijd rekening met de werkkostenregeling, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Informatie hierover vind je op de site van Belastingdienst. In een personeelshandboek zijn nog veel meer zaken opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsvoorwaarden, salarissen, werktijden, vakantie, verzuim, reiskosten, gebruik van bedrijfsmiddelen, geheimhouding etc. Belangrijke onderwerpen die je personeel duidelijk bieden. Belangrijk voor jouw bedrijf toch? Ik kom je graag helpen.

HR Advies Online voor al jouw vragen op HR gebied. ‘Online’ voor snel contact, advies en veel info over HR. ‘Offline’ voor uitgebreide of ingewikkelde vraagstukken over HR.

Neem contact op met mij via 06-19636744 of  maak meteen een afspraak voor een kennismaking. Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën

Geen enkel blog meer missen? Schrijf u dan nu in!

  • Door uw naam en email met dit formulier te versturen meld u zich aan om blogberichten te ontvangen. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

30 waardevolle tips over verzuim: e-book voor ondernemers