Loondoorbetaling bij ziekte

p

Advies op maat

Z

Professioneel

Jouw HR Adviseur op afstand

Loondoorbetaling bij ziekte is een verplichting, maar niet gunstig voor jouw bedrijf. Krijg jij te maken met langdurig zieke werknemers en ben jij eigenaar van een klein bedrijf? Dan kan je in de financiële problemen komen. Je moet vervanging regelen (en betalen) en de kosten voor de re-integratie en eventuele begeleiding komen ook voor jouw rekening. Kosten tijdens en na langdurig verzuim, kun je als volgt verdelen:

  1. Salaris eerste jaar loondoorbetaling
  2. Salaris tweede jaar loondoorbetaling
  3. Re-integratie en arbo-kosten
  4. Kosten vervanging zieke medewerker
  5. Lagere omzet, minder productie
  6. Transitievergoeding als je medewerker na 104 dagen uit dienst gaat
  7. WGA-doorbelasting: 10 jaar lang

Loondoorbetaling bij ziekte wordt positief beïnvloed door een goed personeelsbeleid

De ziekte van jouw werknemer heeft niet altijd een medische oorzaak. Er zijn externe factoren waardoor een werknemer liever thuis blijft, zoals een verstoorde relatie met collega’s of de hoge werkdruk. Deze situaties zijn te vermijden. Als casemanager kan ik jou hierbij helpen. Ik begeleid je van A tot Z bij ziekteverzuim van jouw werknemers en zorg voor een goed personeelsbeleid. Een beleid dat duidelijk is voor iedereen in jouw organisatie.

Kan ik je helpen?

Wil je graag meer informatie ontvangen over mijn werkwijze op het gebied van arbeidsrecht en ziekteverzuim? Dan hoor ik dat graag! Ik bied jou graag duidelijkheid bij ingewikkelde wettelijke verplichtingen, zoals loondoorbetaling bij ziekte. Je kunt me telefonisch bereiken door te bellen naar 06-19 63 67 44 of 0487 532 641 of door het invullen van online contactformulier.

 

Interessante pagina’s

Contact opnemen

Meer informatie? Maak dan gebruik van het onderstaande contactformulier.