Ziek

Je medewerker is ziek en hij is opgeroepen door de Bedrijfsarts. De Bedrijfsarts bepaalt dat je medewerker in staat is om passend werk te verrichten, gedurende 1 uur per dag. En die werkzaamheden mag je per week met 1 uur uitbreiden. Je medewerker gaat aan de slag, maar al snel blijkt (na 2 keer proberen) dat hij het uurtje per dag niet kan volhouden. Je stuurt je medewerker opnieuw naar de Bedrijfsarts en deze bepaalt dat hij dan aan de slag gaat met lichte werkzaamheden.

Plan van aanpak

Het plan van aanpak wordt aangepast maar na 2 weken blijkt dat je medewerker de lichte werkzaamheden ook niet kan volhouden. Je medewerker meldt zich volledig ziek en komt niet meer naar het werk.

Wat doe je dan?

Je stuurt je medewerker een brief waarin je hem vraagt het werk te hervatten op een vastgestelde datum. Schrijf in de brief meteen dat je het loon opschort (of stopzet) als de medewerker niet op het werk verschijnt op de afgesproken datum. Verschijnt je medewerker niet? Pas de loonsanctie dan toe. Doe je dit niet, dan krijg je zeker een loonsanctie van het UWV opgelegd, als de WIA aanvraag is gedaan.

Geen medewerking van je medewerker in zijn re-integratie? Pas de loonsanctie toe, om je eigen loonsanctie te voorkomen.

Wil je de risico’s op langdurig verzuim verkleinen en verzuimkosten besparen?

Neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën