Ontslaggrond A en B

In het nieuwe ontslagstelsel hebben we ontslaggronden die je via het UWV aanvraagt. Ontslaggrond A en B en daarvoor vraag je ontslagvergunningen aan.

Ontslaggrond A = als er door een bedrijfseconomische situatie arbeidsplaatsen vervallen

Ontslaggrond B = als je medewerker > 2 jaar ziek is (bij langdurige arbeidsongeschiktheid)

1 loket

Als je een aanvraag gaat doen voor een collectief ontslag, kan je gebruik maken van 1 loket bij het UWV. Collectief ontslag is van toepassing als je 20 of meer werknemers binnen 3 maanden wil ontslaan. Tot voor kort was het nodig om per UWV district een aanvraag te doen. Nu is dat niet meer nodig. Je vraagt de ontslagvergunning voor alle districten aan bij de UWV-vestiging in jouw omgeving. Dat is een duidelijke verbetering en scheelt je heel veel werk. Deze informatie heb ik vrijdag 1 december jl. gehoord bij het Arbeidsjuridisch Congres van het UWV.

Voorlopige ontslagaanvraag

Je kunt ook een voorlopige ontslagaanvraag indienen bij het UWV. Dit doe je bijvoorbeeld omdat je nog in onderhandeling bent met je medewerker. Je krijgt dan maximaal 14 dagen uitstel om je onderhandelingen af te ronden. En met onderhandelingen bedoel ik de onderhandeling met je medewerker om tot een contract met wederzijds goedkeuren te komen. Het is wel nodig om het UWV op de hoogte te houden.

Aanvraag niet goedgekeurd

Je moet helaas afscheid nemen van je medewerker omdat het niet zo goed gaat met je bedrijf. Dan heb je de mogelijkheid om via het UWV een ontslagvergunning aan te vragen, op basis van ontslaggrond A.
 
Het is al vervelend genoeg dat je afscheid moet nemen van je medewerker en dan wordt je aanvraag ook nog afgekeurd. Wat doe je dan?

Dan zijn er voor jou als werkgever een aantal mogelijkheden:
 
  • je kunt binnen 2 maanden toch naar de kantonrechter om daar de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden
  • je doet een herhaalde aanvraag bij het UWV, maar wel met dezelfde ontslaggrond
  • je gaat toch met je medewerker om tafel en probeert om gezamenlijk het ontslag te regelen (wederzijds goedkeuren)
  • of je berust in de situatie, dan blijft je medewerker bij je in dienst

Een aanvraag voor een ontslagvergunning doe je via de website van het UWV.

Heb je hulp nodig bij deze aanvragen?

Als je belangstelling hebt, neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën

Geen enkel blog meer missen? Schrijf u dan nu in!

  • Door uw naam en email met dit formulier te versturen meld u zich aan om blogberichten te ontvangen. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

30 waardevolle tips over verzuim: e-book voor ondernemers