Spoor 2

Spoor 2 bij ziekteverzuim wordt ingezet als er in spoor 1 voor de medewerker geen mogelijkheden zijn om te re-integreren. Soms weet je dat al in een heel vroeg stadium van het verzuim.

Spoor 1 betekent dat je zieke medewerker gaat re-integreren in jouw bedrijf.

Spoor 2 betekent dat er geen mogelijkheden zijn voor je medewerker om in jouw bedrijf te re-integreren. Je gaat dan mogelijkheden zoeken om buiten jouw bedrijf te re-integreren.

Spoor 2 is niet mogelijk of heeft weinig zin

Soms weet je al in een heel vroeg stadium van het verzuim van je medewerker, dat het inzetten van spoor 2 geen mogelijkheden biedt, of weinig zin heeft. Deze informatie krijg je van je Bedrijfsarts.

Wat doe je dan?

Je gaat het spoor 2 toch inzetten, hoe krom dit ook lijkt.  En ondanks dat je al weet dat het weinig zin heeft of geen mogelijkheden biedt. Het UWV is namelijk heel kritisch op spoor 2 en zal je een sanctie geven als je dit spoor niet hebt ingezet.

Sanctie

1 jaar extra loondoorbetaling. Over deze sanctie heb ik al vaker geschreven in mijn blogs. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen:” zorg dat je dat voorkomt!”

1 klein lichtpuntje

Minister Asscher heeft een voorgenomen maatregel aangekondigd om de inzet van spoor 2, niet meer te sanctioneren als deze niet mogelijk is of geen zin heeft. De planning over een nieuwe wetgeving is in het 1e kwartaal van 2017. Ik hou je op de hoogte!

Zet spoor 2 in, ook al lijkt het zinloos.
Wil je de risico’s op langdurig verzuim verkleinen en verzuimkosten besparen?

Neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Mijn HR tips niet meer missen? Schrijf je dan in!

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën