WIA

Je hebt samen met je medewerker een WIA-uitkering aangevraagd, want hij is bijna 2 jaar ziek. Een lange periode en helaas voor je medewerker ziet het er ook niet goed uit met zijn gezondheid. Het UWV beoordeelt zijn re-integratiedossier en oordeelt dat hij arbeidsongeschikt is voor een percentage dat hoger ligt dan 35%. Is je medewerker namelijk minder dan 35% arbeidsongeschikt, dan volgt er geen WIA-uitkering voor je medewerker. En blijft je medewerker bij jou in dienst. Je krijgt namelijk geen ontslagvergunning van het UWV.

Gevolgen WIA voor de werkgever

Maar wat betekent die WIA-beoordeling voor jou als werkgever? Je hebt namelijk al 2 jaar het loon van je zieke medewerker doorbetaald. Wat zijn de financiële gevolgen voor jou als jouw medewerker in de WIA terecht komt? Jij blijft na de WIA-beoordeling en goedkeuring door het UWV, nog 10 jaar verantwoordelijk voor de kosten van je medewerker die in de WIA terecht is gekomen.

Informatie

  • Wil je informatie over deze wetgeving?
  • Wil je het Wet van Poortwachter proces goed begeleiden en daardoor kosten besparen op je verzuim?
  • Of wil je invloed hebben op verzuimsituaties door gestructureerde re-integratie?

Ik help je en los je problemen op. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen?

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën