WIA

Je hebt samen met je medewerker een WIA-uitkering aangevraagd, want hij is bijna 2 jaar ziek. Een lange periode en helaas voor je medewerker ziet het er ook niet goed uit met zijn gezondheid. Het UWV beoordeelt zijn re-integratiedossier en oordeelt dat hij arbeidsongeschikt is voor een percentage dat hoger ligt dan 35%. Is je medewerker namelijk minder dan 35% arbeidsongeschikt, dan volgt er geen WIA-uitkering voor je medewerker. En blijft je medewerker bij jou in dienst. Je krijgt namelijk geen ontslagvergunning van het UWV.

Gevolgen WIA voor de werkgever

Maar wat betekent die WIA-beoordeling voor jou als werkgever? Je hebt namelijk al 2 jaar het loon van je zieke medewerker doorbetaald. Wat zijn de financiële gevolgen voor jou als jouw medewerker in de WIA terecht komt? Jij blijft na de WIA-beoordeling en goedkeuring door het UWV, nog 10 jaar verantwoordelijk voor de kosten van je medewerker die in de WIA terecht is gekomen.

Informatie

  • Wil je informatie over deze wetgeving?
  • Wil je het Wet van Poortwachter proces goed begeleiden en daardoor kosten besparen op je verzuim?
  • Of wil je invloed hebben op verzuimsituaties door gestructureerde re-integratie?

Ik help je en los je problemen op. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Mijn HR tips niet meer missen?

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën

Geen enkel blog meer missen? Schrijf u dan nu in!

30 waardevolle tips over verzuim: e-book voor ondernemers