Re-integratie

Je hebt een gesprek met je medewerker over zijn arbeidsongeschiktheid. Hij is al een tijdje ziek en na een gesprek met de Bedrijfsarts, heeft deze bepaald dat je medewerker weer voor een aantal uren per dag kan werken. Maar dan in passend werk, want zijn eigen werk is op dit moment nog niet mogelijk. Dit komt door de beperkingen die je medewerker heeft door zijn ziekte. Maar je medewerker heeft daar helemaal geen boodschap aan. Hij zegt dat hij niet kan werken en dat hij ook niet van plan is om het te proberen. En hij vindt het passend werk helemaal niet passend. Je medewerker werkt dus niet mee aan zijn re-integratie.

Sanctie

De re-integratie staat dus volledig stil en dat is niet goed. Het is niet goed omdat jij als werkgever moet zorgen dat je je medewerker re-integreert. Werk jij niet mee aan de re-integratie van je medewerker, dan loop je een groot risico. Het UWV kan je dan na 2 jaar ziekte van je medewerker een loonsanctie opleggen. Die loonsanctie is een jaar extra loondoorbetaling. Maar je medewerker loopt ook risico. Hij moet namelijk ook meewerken aan zijn re-integratie. Doet hij dit niet, dan riskeert hij een opschorting van zijn loon of de loondoorbetaling wordt gestopt.

Deskundigenoordeel

Laat je medewerker een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV, als hij stug blijft volhouden dat hij het passend werk niet passend vindt. En hij dus niet re-integreert.

Wil je de risico’s op langdurig verzuim verkleinen en verzuimkosten besparen? Neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Contact

Vrijblijvend contact opnemen?

Categorieën